NV Eksamens Rapport

Antal Sider: 18
Kategori: Gymnasium -> STX
Upload Dato: 03/08-2015
Lærekommentarer:
Vurdering: 12
Tags: nv,naturvidenskab,fysik,kemi,naturgeografi,densitet

Formålet med fysik forsøget er at bestemme saltvands densitet ved hjælp af volume og masse. Derudover skal jeg bestemme, hvor meget trykket stiger i saltvand desto længere ned i vandet man kommer. Disse resultater kan senere perspektiveres til oliekatastrofen i den Mexicanske Golf. Formålet med forsøget i naturgeografi er at bestemme en bjergarts porøsitet og dermed kunne fastslå hvor meget olie, der potientielt kan være i bjergarten. Dette er relevant da det meste af den olie vi pumper op og anvender til b.la. at fremstille benzin stammer fra forskellige bjergarter som f.eks. sandsten og kalksten. Hypotese Jeg forventer, at saltvands densitet vil være mere end 1 g/cm3 da saltet gør vandet tungere end det normale postevand som jeg ved, har en densitet på omkring 1 g/cm3 .

Derudover ved jeg, at Det døde hav, som ligger nær Jordan har en meget høj salt koncentration og at vi mennesker automatisk flyder på overfladen. Dette må skyldes, at densitet er meget mere end 1 g/cm3 og dermed har en størrere vægtfylde end os mennesker. I forsøget hvor vi skal bestemme trykket i en væskesøjle med saltvand, forventer jeg, at trykket vil stige, desto længere vi bevæger os ned i røret.

Dette kan man b.la. mærke når man er i svømmehallen og dykker ned på bunden. Her kan man mærke en trykken for ørene, hvilke er en indikation på, at der sker en trykforskel. Når man er ude og flyve kan man i nogle tilfælde mærke den sammen trykken for ørene, her skyldes det bare at trykket falder. Efter at have mærket på sandstenen forventer jeg en forholdsvis lav porøsitet, da den virker meget fast og forholdsvis tung. Kalkstenen virker også fast og robust, men er til forskel fra sandstenen ikke så tung i forhold til dens størrelse. Det må derfor tyde på, at porøsiten er forholdsvis stor. På baggrund af dette forventer jeg, at der vil være mellem 0,5 og 1 ml. olie i sandstenen, trods dens størrelse

Lignende Dokumenter