The Shining Mediefags Noter

Antal Sider: 2
Kategori: Gymnasium -> STX -> Mediefag
Upload Dato: 03/08-2015
Lærekommentarer:
Tags: the shining,mediefag

Gysergenren tog sin begyndelse i 1800 tallet gotisk litteratur.
Dette betyder at monsters, dracula osv. Tager altid sin færden på gotiske slotte, gotiske parker og generelt på andre gotiske steder.
Genren er derfor forholdsvis ny, da den ikke har været indblandet i teater osv.
Den tyske forløber, starter i den tyske ekspressionisme ca. 1915-1930.
Ekspressionisme betyder noget der er meget udtryksfuldt som f.eks. maleriet skriget hvor en mand står og skriger på en bro. Her bliver det hele fuldstændig overdrevet for at forstærke effekten.
Denne måde skal ofte også ses som et indre univers.

I 1930’erne blev gyser genren den allerstørste kommercielle filmgenre, hvor figure som Frankenstein, Dracula osv. Tjener rigtig mange penge til producenterne.
I den videnskabelige subgenre, laver mennesket noget som senere kommer til at true menneskeheden selv og den gale videnskabsmand.
I 1950 skete der igen noget med gysergenren, nemlig det at UFO’er  rykkede ind i billedet og man kunne tydeligt se at den kolde krig prægede filmen.
I 1960’erne blive de psykologiske gys en dominerende subgenre, senere i 60’erne bliver splatterfilmen populær. Dette betyder at genren virkelig får et løft, da det kræver langt mere opfindsomhed at lave psykologiske genre.
i 1970 blev teen-kill også kaldet slasher film rigtig populære og her er det centrale, adfærden hos dem der bliver slået ihjel. I denne genre er det typisk dem som skiller sig ud og ikke ryger, ikke fester, gør hvad der bliver sagt, altså den pæne pige som ikke dør.
1980’erne her er der flere subgenre som præger billedet.
I 1990’erne vender succesen udfordre Japan nu Hollywood og genren bliver efterhånden selvironisk som f.eks. Lars Von Triers riget hvor genrens clicher bliver gjort sjove.
I 2000 blev mange af de japanske film geninspillet i hollywood, og doku-horror filmene bliver populære.

Lignende Dokumenter