Mediefag C Eksamens Noter

Antal Sider: 20
Kategori: Gymnasium -> STX -> Mediefag
Upload Dato: 03/08-2015
Lærekommentarer:
Tags: mediefag,gyser,film,

Filmen blev skabt i året 1895 og er dermed en af de yngste kunstarter der findes.
Hollywood er og bliver den største filmby i verden og man valgte netop denne location da der altid er solskin og der skal dermed bruges færre penge på belysning da man i mange tilfælde kan bruge det naturlige lys. I perioden fra 1920 til 1960 var Hollywood domineret af studiesystemet hvilke desværre var skyld i en høj ensartethed, da man skulle udnytte teknologien bedst muligt. Studiesystemet går ud på at producere så mange film som muligt på så kort tid som muligt.
Et andet system er stjernesystemet som går ud på at producere film med faste stjerner som ofte beholder samme rolle i alle film.
Hvis en instruktør får final cut på en film må han/hun enerådigt bestemme hvordan filmen skal se ud i sidste ende.

Stjernerne spiller en større og større rolle efter studiesystemet kollapsede i starten af 60’erne.
Efter kollapset blev independent film, som er produktioner der er uafhængige af Hollywood og det økonomiske grundlag en god mulighed for at blive en spiller på et stort marked. Mange instruktører bruger disse film til at spare op til deres drømme projekt.
Efter en ledende rolle blev fyret i Disney, er firmaet Dreamwork nu ved at true Disney´s monopol på markedet. Dette skyldes bl.a. den rivende udvikling indenfor teknologien og det er i dag muligt at lave en animationsfilm uden egentlig at filme, bare ved at sidde på computeren.
Filmselskaberne følger publikums ønsker og dræner genre efter genre indtil der ikke er mere overskud at hente. Det er altså ren industri.

Lignende Dokumenter